Ajánlatkérés      (+36) 66 362 218, (+36) 30 599 5058        e-mail: info@corvin-hotel.hu -

Gyula Város

Gyula városáról néhány szóban...

 

2013-BAN 301 hazai település közül választották Gyulát a város kategóriában győztesnek a Virágos Magyarországért Versenyen.

 

Élménygazdag pihenés, kisvárosi nyugalom, a gyógyforrásokból táplálkozó fürdőélmény, ugyanakkor változatosság és színes kulturális élet várja a látogatót, aki ebbe a 32 000 lakosú  városba látogat. A Budapesttől 220 km-re fekvő Gyula kényelmesen elérhető autóbusszal, vonattal, autóval, de akár repülőgéppel is. A Magyarország délkeleti régiójában, Erdély kapujában fekvő, közel 800 éves város az Alföld igazi gyöngyszeme, történelmi levegője mellett az aqua - élmény, a wellness - kultúra is jellemzi ma már Gyulát.

Királyi birtokosa révén már XIV. században kiemelkedett a környék települései közül, s lett közel félezer évre Békés megye székhelye. Ekkortájt épült Közép-Európa egyetlen épen maradt téglavára, ahol ma nyaranta megrendezésre kerülnek a Gyulai Várszínház előadásai.

A reneszánsz várban berendezett kiállítások is ezt, a város számára gazdag középkort mutatják be, s ha fölmegyünk a falakat övező, un. gyilokjáróra, vagy a vár tornyába, akkor nem csak a város terül elénk térképként, hanem  jó időben a bihari hegyeket is tisztán láthatjuk.

S ami még jellemző Erkel városára, az a sok napsütés, a csodálatos vegetáció, rengeteg színpompás virág (2007 évi Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen első helyezést nyert a város, ezüstérmet pedig az Entente Florale Europe 2008 nemzetközi versenyen ), a várost átszelő hangulatos folyó, vendégszerető emberek, kitűnő tájjellegű konyha.

A ****os  minősítésű Gyulai Várfürdő az Almásy kastély 8.5  hektáros hajdani vadasparkjába épült, s ma értékes termál - és gyógyvízzel , árnyékolós-,dögönyözős-, pezsgő-,csúszdás medencével, gyermek aquaparkkal, hullám medencével, wellness-centrummal 25 és 50 méteres uszodákkal várja a gyógyulni, feltöltődni vágyó vendégeket.

 

A termálkút áldott hatása mellett a város hangulata, a látnivalók a lélek számára is felüdülést jelentenek. A teljesen átépült belváros , corsóján világórával, szobrokkal, szökőkutakkal, padokkal, hangulatos esti kivilágítással, kávézókkal, cukrászdákkal várja a sétálni, ide illő régies szóval corsózni vágyókat.

Gyermekek és felnőttek részére sokszínű programot kínál a város, hiszen kora tavasztól késő őszig kulturális események fesztiválok, rendezvények színtere. Itt rendezik többek közt a  Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivált , a Gyulai kolbász és sódar mustrát, a Gyulai Virágok Vasárnapját , a Körösvölgyi sokadalmat , a Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivált , a Végvári Estéket , a Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválját és a Várkerti Vigasságokat.

Gyula 800 éves múltjával, történelmi atmoszférájával, szobraival, szökőkútjaival, parkjaival, kulturális intézményeivel, sokszínű rendezvényeivel elnyerte a Magyar Kultúra Városa 2006 címet, a történelmi városközpont közterületeinek értékmegőrző és értékteremtő fejlesztéseiért pedig Hild-díjat  kapott..


S ha a híres Gyulai kolbász városában már mindent látott – ami persze lehetetlen! -, s ha már elunta az összes wellnesst, a város környéke akkor is új élményeket tartogat: vadászat a Mályvádi erdőkben, lovaglás, folyóparti strandolás Szanazugban, aquatúrák kajak-kenuval, kalandtúrák a Körösökön air-boat mocsárjáróval, horgászat -szabadidős programlehetőségek, azaz minőségi szabadság - reális árakért. Kicsik és nagyok egyaránt találnak kedvükre való szórakozási lehetőséget, a kultúrára vágyók éppúgy, mint a sportolni  szeretők, a természetkedvelők, a vadászni szándékozók, vagy a gyógyulást keresők. És, ha rosszra fordulna az idő, itt akkor is van mit csinálni, nem kell bosszankodva a szoba falát néznie. A rossz időben is hangulatos középkori településszerkezet, a sok kis múzeum, a Gyulai Várszínház előadásai, a cukrászdák teraszai s a vendéget mindig szívesen látó sok kis üzlet tükrözi a gyulaiak mélyről fakadó vendégszeretetét.

vissza a főoldalra

301 hazai település közül választották Gyulát a város kategóriában győztesnek a Virágos Magyarországért Versenyen.

Ha tetszik a tartalom, oszd meg másokkal

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 Káma-Szútra ajándékutalvány

Ajándékozz pihenést családodnak, barátodnak,  dolgozódnak

 

Feliratkozás hírlevélre

 
24 h recepciós szolgálat A nap 24 órájában tud szállást foglalni.
 
Gyermekbarát szálloda Szobáink kialakításánál nagy gondot fordítottunk arra, hogy gyermekes családok kényelemmel pihenjenek szállodánkban.
 
Olcsó árak Igyekszünk mindenkinek megfelelni árainkkal.

Ajánlatkérés- online szállás foglalás

Online foglalás és szállásfoglalás Gyulán

Kapcsolat információk

Corvin Hotel Gyula ***
&
Wellness Apartmanok

5700 Gyula, Jókai u- 9 - 11
Tel. (+36) 66 362 218
Fax (+36) 66 362 158
Email: info@corvin-hotel.hu

Oldaltérkép

Gyulai Wellness Apartman

Gyulai Meseház apartman Gyulán

Szállás Gyulán

 

Új Széchenyi Terv

Magyarország Megújul

www.corvin-hotel.hu

 

Közkedvelt ajánlataink

Gyulai Várfürdő csomag 34.900 Ft/ 2 fő/2 éj, harmadik éjszaka 10.000 Ft 34.900 Ft/2 felnőtt/2 éj svédasztalos reggelivel és vacsorával,harmadik éjszaka:...
Családbarát ajánlat kisgyermekeseknek 34.900 Ft/2éj/2 felnőtt+2 tíz éven aluli gyermek Család és bababarát szállodánk nagy figyelmet szentel rá, hogy az együtt eltöltött...