Ajánlatkérés      (+36) 66 362 218, (+36) 30 599 5058        e-mail: info@corvin-hotel.hu -

Gyulai Várfürdő, strand gyulán, termál gyulai fürdő gyulán

Gyulai VárfürdőMagyarország talán legszebb gyógyfürdője - az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros kastélyparkjában épült ki, s ma természetvédelmi terület. Az épületek és a medencék elhelyezésekor elsőrendű szempont volt, hogy a kastélykert fáit a lehető legkevésbé érintse az építkezés, s a fürdővendégeket tágas zöldfelület várja. A medencék kedvező elosztásával sikerült elérni, hogy napi tízezer vendég esetén is lehet csendes pihenőhelyet találni a fürdő területén.

A Várfürdő története:

Gyula az ország délkeleti részén, Budapesttől 220 km-re fekvő, 35 ezer lakosú üdülő- és fürdőváros. Az 1405 és 1445 között megépült, ma is látható téglavára a környék központjává tette és mint épen maradt téglavár egyetlen Közép-Európában. Várfürdőnk - amely Magyarország talán legszebb gyógyfürdője - az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros kastélyparkjában épült ki, s ma természetvédelmi terület. Az épületek és a medencék elhelyezésekor elsőrendű szempont volt, hogy a kastélykert fáit a lehető legkevésbé érintse az építkezés, s a fürdővendégeket tágas zöldfelület várja. A medencék kedvező elosztásával sikerült elérni, hogy napi tízezer vendég esetén is lehet csendes pihen?helyet találni a fürdő területén.

A víz:

Várfürdőnk vize alkáli-hidrogénkarbonátos-kloridos gyógyvíz. Magas ásványianyag tartalma miatt barnás tónusa van. Vizeinket hat mélyfúrású kútból nyerjük, melyek közül a legmélyebb 2005 méter. Az fürdő 72 fokos vizét az egészségügyi miniszter 1969-ben gyógyvízzé, 1971-ben a fürdőt gyógyfürdővé és 1985-ben a gyógyfürdő környékét gyógyhellyé nyilvánította. A víz mozgásszervi megbetegedésekre, helyi idegbántalmakra, balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre és gyulladásos nőgyógyászati betegségekre alkalmazható kiváló hatással.

A Várfürdő termálvizének vegyi összetétele:

Kálium, Nátrium K+, Na+ 683,0 mg/l
Ammónium NH4+ 5,2mg/l
Kalcium Ca2+ 10,7 mg/l
Magnézium Mg2+ 1,3 mg/l
Vas Fe2+ 0,1 mg/l
KATIONOK 700,3 mg/l
Hidrokarbonát HCO3 170 8,8 mg/l
Nitrát NO3 Ø
Klorid Cl- 88,0 mg/l
Bromid Br- 0,1 mg/l
Fluorid F - 1,0 mg/l
Jodid I- 0,4 mg/l
Szulfát SO42- 12,8 mg/l
Foszfát PO43- 1,0 mg/l
ANIONOK 1811,3 mg/l
pH 7,95
Szabad szénsav CO2 35,0 mg/l
Metaborsav HBO2 15,0 mg/l
Metakovasav H2SiO3 70, 0 mg/l


Szolgáltatások

A gyógyulást, pihenést, sportolást kereső vendégeink gyógy- és élménymedencék, valamint strandmedencék közül válogathatnak. Gyógyászatunkon iszappakolással, magnetoterápiás kezeléssel, galvánfürdővel, szénsavas fürdővel, tangentor kezeléssel, fizikoterápiás kezeléssel, illetve gyógyússzással állunk kedves vendégeink rendelkezésére.
A Várfürdőben valamennyi korosztály megtalálja a számára legkellemesebb időtöltési lehetőségeket.
A fiatalok illetve családok részére számtalan szórakozási lehetőség kínálkozik: gyermek víziparadicsom, pezsgő- és hullámfürdő, strandröplabda-pálya, óriás- és kamikázecsúszda, fedett és nyitott uszoda, valamint változatos kulturális, szórakoztató és sportprogramok, rendezvények. Programjaink között szerepelnek: strandröplabda illetve strandfoci bajnokságok, vízi foci, nemzetközi úszóversenyek, vízilabda bajnokságok, könnyűzenei illetve nosztalgiaestek, vízi vetélkedők, családi hétvégék.
Az idősebb korosztály kellemes, csendes környezetben pihenhet, szaunázhat, sétálhat, napozhat, fürödhet és természetesen gyorsan gyógyul Várfürdőnkben. Akik szeretik a fákat, virágokat azoknak bőven nyújt látnivalót gyönyörű parkunk, melynek fáit szakemberek azonosították, s táblával jelölték meg az egyes faféleségeket, melyek közül több növénytani ritkaság. Itt található az úgynevezett Erkel-fa, melynek árnyékában a legenda szerint Erkel Ferenc Bánk bán című operáját komponálta.
A rövid és gyors megközelíthetőséget a Várfürdő 4 különböző pontján kialakított bejáratok biztosítják.

Nyitva tartás:

Uszoda/Fahíd pénztár:   6.00-19.00
Lovarda gyógymedencéi:  8.00-19.00
Gyógyászat:   8.00-17.00

betegirányítás:   8.00-16.00
orvosi rendelés:   8.00-14.00

Gyógy- és medencefürdő (Lovarda kivételével):   9.00-19.00
Castello Szaunapark és Wellness:   10.00-19.00
Éjszakai Wellness (minden pénteken és szombaton):   20.00-24.00

Masszázs varázs – új szolgáltatások a Gyulai Várfürdőben
A március a természet megújulásának hónapja. Ilyenkor újjászületik a minket körülvevő világ, kiváló alkalom ez arra, hogy szerveztünk is újjáéledjen téli álmából. Ezt az ébredést Gyulán egyedülálló kínálattal segítik, ugyanis márciustól az új Beauty Masszázs Szalonban nem kevesebb, mint 40 féle masszázsból választhatunk édes kényeztetést keresve.
A masszázsok három csomagban állnak rendelkezésre az igényes környezetben, ezeken belül ugyanazon az áron magunk választhatjuk ki a testünknek-lelkünknek legkedvesebbet. Kérhetünk aromaterápiás frissítő masszázst 30 vagy akár 60 percben, szépségünket tápláló „beauty” masszázst, de kényeztethetjük magunkat akár extra masszázsokkal is. Az ínyenceknek ajánljuk a négykezes és a páros kezelések élményét! Íme egy kis ízelítő a bőséges választékból!

A r o m a t e r á p i á s   m a s s z á z s o k

Meggyes masszázs

A meggyes masszázskrém hidratálja, puhítja, lazítja a bőrt, valamint speciális meggy - kivonat - gyümölcssav komplex (AHA) – tartalma következtében fellazítja a bőr felső szarurétegét is.
Ezt a jótékony hatást ötvözzük a masszázs kellemes, nyugtató, lazító hatásával.

Indiai citromfű olajos masszázs

A citromfű olajnak frissítő, élénkítő, de ugyanakkor nyugtató hatása is van. Segít megőrizni  a testi-lelki fiatalságot. Az A-vitamin előanyagát nagy mennyiségben tartalmazza. Ezen hatásokat a masszázs kényeztető fogásaival kombináljuk.

„Mandula mámor”

A masszázst kipróbálók részesülnek a masszázs felejthetetlen élményében és a mandulás aroma nyújtotta csodálatos felfrissülésben. A mandulaolaj javítja a hámréteg védekezőképességét és rugalmasságát, megvédenek a káros környezeti hatásoktól, az UV-fény okozta idő előtti bőröregedéstől. B1, B2 és B6 és E vitamin tartalma táplálja a bőrt.

„Jégvarázs masszázs”

A speciális, kámforral készült krém segíti a fáradt izmok ellazulását. Hűsítő hatásának köszönhetően csillapítja a fájdalmat, a kámfor pedig újra felfrissít és erőt ad. Mindenkinek ajánljuk, aki egy kis hűvös, frissítő érzésre vágyik.

Vadrózsaolaj masszázs

A vadrózsának egyik tulajdonsága, hogy még intenzívebb illatanyaggal rendelkezik, mint az egyszerű, kerti rózsa. A virágokból gondosan előállított illóolaj segít beleképzelni magunkat egy rózsakertbe és teljes mértékben ellazulni.

B e a u t y   m a s s z á z s o k

Fogyasztó nyirokmasszázs

A kezelés során fellazítjuk a letapadt szöveteket és mozgósítjuk a raktározott zsír egy részét is. A speciális fogásokkal serkentjük a nyirokkeringést és a szervezet zsíranyagcsere folyamatait, melynek segítségével a felhalmozódott zsírt és toxinokat a kiválasztás irányába áramoltatjuk.
Ezzel a kezeléssel elősegítjük a fogyást, mivel a szervezet méregtelenítése elengedhetetlen a sikeres fogyás megvalósulásához.

Anticellulit masszázs

A masszázs kúraszerűen hat (12-15 alkalom). Legkorábban néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. Speciális masszázstechnika segítségével összetörjük a zsírsejteket, fokozzuk a nyirokkeringést, felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok, valamint a méreganyag kiválasztása. A bőr simábbá, rugalmasabbá válik, a striák (terhességi és hízás által okozott bőrrepedési csíkok) halványulnak, csökken a narancsbőr mértéke. Mindezen hatásokat fokozza a kezelés során alkalmazott koffeines krém hatása.

Aloe verás bőrtápláló-bőrregeneráló masszázs

Az aloe vera négy fő tulajdonságának – gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibiotikus  és regeneráló – köszönhetően használatát minden bőrtípusra ajánljuk. Puhítja a bőrt, visszaadja rugalmasságát, táplálja felületét és lassítja öregedését.

E x t r a   m a s s z á z s o k

Mézes masszázs

A mézes masszázs, más néven mézmasszázs, a méz gyógyító erejét hasznosító módszer a szervezet tisztítására, méregtelenítésére. A méz alkalmazása azért előnyös, mert segít szabályozni a test energiaáramlását, és visszaállítani egészséges egyensúlyát. Segít a kötőszövet rendellenes letapadásainak megszüntetésében.
A méz vitamin és ásványi anyag tartalma mélyen bejut a bőrbe, a salakanyagokat kiszívja és magába gyűjti.

Menedzser masszázs

Általában az ülő foglalkozást űzők körében elterjedt masszázsfajta. Azon kívül, hogy speciális fogásokkal oldja a nyak, a vállöv és a hát izmainak feszültségét, fokozott vérkeringést okozva javítja az agy vérellátását.
A kezelés során nem kell a páciensnek levetkőznie, mert vivőanyag nélkül történik a masszázs.
A páciens úgy helyezkedik el a speciális széken, hogy nyaka, válla, háta ellazuljon. Ezután a masszőr fellazítja az izmokat, majd speciális nyomásokkal hat az akupresszúrás pontokra.

Csokikrémes masszázs

A csokoládé masszázs egy igen kellemes feltölt?dési lehetőség mind a bőr, mind a lélek számára. Tökéletes elmerülés a fizikális és mentális „jólétben”.
A csokoládés krém a benne lévő anyagoknak köszönhetően puhítja, tonizálja, hidratálja és revitalizálja a bőrt.
A csoki hatására endorfin termelődik a szervezetben, melytől kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak és pihentebbek leszünk.

„Lélek- és szeretet” masszázs

A lélek- és szeretet masszázs a testben áramló energiák blokádjainak feloldására, a szervezet természetes védekező- és öngyógyító erejének aktivizálására összpontosít. A simogató, ringató és vibráló mozgáson keresztül az egész test ellazul, ami a fejtetőtől a lábujjakig hat. A rozmaring nyugtató, de mégis frissítő hatása feltölti a testet és a lelket.

Szőlőmagolajos masszázs

Magyarország egyik legértékesebb természeti kincse a szőlő. Ez a növény egészen a magjáig rendkívüli tulajdonságokat tud felmutatni. A szőlőmagolaj visszaadja a bőr rugalmasságát, feszesít és energetizál. Tápanyagban gazdag, ezért az öregedő sejtek újraregenerálására, működésének visszaállítására képes.

Négykezes masszázs

A masszázs alatt a Vendéget egyszerre két masszőr masszírozza szinkronban, és lágy, hullámzó mozdulatokkal segítik az ellazulást. A teljes odafigyeléssel és harmóniában együttműködő masszőrök munkáját tovább mélyíti az is, hogy a választott aroma is kifejti jótékony hatását. Ideális stresszoldás és relaxálás mindazoknak, akik különleges masszázsélményre vágynak, és ajánljuk még azoknak, akik szoros időbeosztásuk miatt csak ennyi időt tudnak kikapcsolódásra szánni.
A masszázs fajtáját az aromaterápiás és az extra masszázsok közül választhatja ki a Vendég.

Páros masszázs

A kezelést olyan pároknak ajánljuk, akik a masszázs élményét közösen szeretnék átélni.
A masszázsszobában a pár két külön kezelőágyon, de egymás mellett fekszik, és a két masszőr harmóniában, egy időben, szinkronban végzi a kezelést. Így a párok közösen részesülnek a masszázs felejthetetlen élményében és a csodálatos felfrissülésben.
A kezeléshez a masszázs fajtáját az aromaterápiás és az extra masszázsok közül választhatják ki a Vendégek.

Ha tetszik a tartalom, oszd meg másokkal

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 Káma-Szútra ajándékutalvány

Ajándékozz pihenést családodnak, barátodnak,  dolgozódnak

 

Feliratkozás hírlevélre

 
24 h recepciós szolgálat A nap 24 órájában tud szállást foglalni.
 
Gyermekbarát szálloda Szobáink kialakításánál nagy gondot fordítottunk arra, hogy gyermekes családok kényelemmel pihenjenek szállodánkban.
 
Olcsó árak Igyekszünk mindenkinek megfelelni árainkkal.

Ajánlatkérés- online szállás foglalás

Online foglalás és szállásfoglalás Gyulán

Kapcsolat információk

Corvin Hotel Gyula ***
&
Wellness Apartmanok

5700 Gyula, Jókai u- 9 - 11
Tel. (+36) 66 362 218
Fax (+36) 66 362 158
Email: info@corvin-hotel.hu

Oldaltérkép

Gyulai Wellness Apartman

Gyulai Meseház apartman Gyulán

Szállás Gyulán

 

Új Széchenyi Terv

Magyarország Megújul

www.corvin-hotel.hu

 

Közkedvelt ajánlataink

Gyulai Várfürdő csomag 34.900 Ft/ 2 fő/2 éj, harmadik éjszaka 10.000 Ft 34.900 Ft/2 felnőtt/2 éj svédasztalos reggelivel és vacsorával,harmadik éjszaka:...
Családbarát ajánlat kisgyermekeseknek 34.900 Ft/2éj/2 felnőtt+2 tíz éven aluli gyermek Család és bababarát szállodánk nagy figyelmet szentel rá, hogy az együtt eltöltött...