Ajánlatkérés      (+36) 66 362 218, (+36) 30 599 5058        e-mail: info@corvin-hotel.hu -

Corvin Hotel újságírói szemmel

 

Hír24. 2014.11.29.

Corvin etető – házias íz, forró víz, Kőrös-körül

Második szállásadónk a Corvin Hotel Gyula volt, ahol szintén a recepciós kapta az első piros pontot. A kedélyesen mosolygó, vidám úriember minden kérdésünkre olyan részletesen válaszolt, mintha a gyulai Wikipédia audiováltozata lett volna rátöltve, élmény volt tőle érdeklődni.

Rögtön a legfontosabbal kezdtük: azonnal meg kellett tudnunk, hol találjuk a Százéves Cukrászdát. Kiderült, hogy 70 méterre van a hoteltől, így viszont túl egyszerű feladatnak tűnt a meghódítása, és másnapra hagytuk.

Inkább városnéző túrára indultunk; és mivel szerencsére nem ma kezdtük az ipart, a közismert látványosságok helyett a hiánypótlásra hajtottunk. (A hajtásról jut eszembe: a második jó pont a Corvinnak, hogy Bringa Pont kerékpár-kölcsönző van az oldalában – ezt még én is észrevettem; igaz csak másnap.)

Kinéztünk egy ígéretesnek tűnő programot: Retro kiállítás – az ’50-’60-’70-’80-as évek relikviáit mutatják be az állandó kiállításon, amely egész évben várja vendégeit, még szombatonként is, de úgy látszik, kifogtuk az egyetlen szombatot, amikor mégsem.

Viszont a szálloda környéke, a sétálóutca, a Kőrös-part tényleg első osztályú látvány, őrült nagy hülyeség lett volna kihagyni ezt a mászkálást. A várra azért még ránéztünk (megvan), de igazából már megint csak a wellnessen járt az agyunk, úgyhogy siettünk vissza a Corvinba.

 

Vivát, privát!

A jacuzziból és szaunából álló wellness-részleg itt úgy működik, hogy este hétig szabad a pálya, mindenki annyit tölt a szaunában és bugyogós vízben, amennyit akar, majd 7 után jön a privatizációs időszak: 1-1 órára (tök korrekt áron) ki lehet bérelni ezt az egységet, és akkor olyan kizárólagosságot érezhetünk benne, mint Eric Cartman a saját vidámparkjában.

Ráadásul ez a wellness-felhozatal pont elég is 2-4 fő részére, ennél több szolgáltatást úgysem tudtunk volna 1 óra alatt kiélvezni. A magam részéről kifejezetten koravén típusú wellnessezőnek számítok, sokkal szívesebben ázok nyugdíjasok társaságában egy termálban, minthogy mondjuk egy barom páros lábbal csússzon be nekem egy óriáscsúszdán. A példa egyébként megtörtént eseten alapul, azzal a kiegészítéssel, hogy a barom én voltam a történetben, és én rúgtam ki egy 140-160 kilós szőrös férfiember mindkét lábát; miután ő – máig érthetetlen okokból – a csúszda közepétől felállva sétálva tette (volna) meg a medencéhez vezető utat. Ha nem kaszálom el.

 

A szükség és a Vader nagyúr

Na, de visszatérve a szállodára: a Corvin Hotel különlegessége, hogy tematikus szobái vannak. Star Wars, Alkonyat, Pókember, Micimackó, de még Kámaszútra témájú apartmanjuk is van, ezeknek a falán gigantikus poszterek láthatóak az említett filmekből/könyvekből (utóbbi nyilván csak jelképesen). Indulás előtt még azért bekéredzkedtünk a Csillagok Háborúja-szobába. Menő!

A szobákról egy pozitívum: külön helyiség a WC és a fürdőszoba. Ugye nem szükséges hangsúlyozni, mekkora előny ez például egy először közösen elutazó párnak – mindenki bátrabban kakil, ha utána senki nem megy be zuhanyozni, nem igaz?

A másik szuper megoldás, hogy két gigantikus ágy is van a szobában. Ez a lehetőség a következő célcsoportok számára előnyös: két párnak, akik NAGYON szeretik egymást, és akik közül senki sem horkol. Vagy egy párnak, amelyben mindkét fél igen kövér. Vagy két embernek, aki nem szereti a társaságot, esetleg halas-hagymás-babos vacsorát fogyasztott.

És még egy hatalmas piros pont a szállodának: mindenért, ami „házias”. És most ne ilyen hipszteres hülyeségekre gondoljunk, mint a „kézműves hamburger”, hanem itt tényleg házi kolbászt, házi disznótorost, házi dzsemet és szörpöt szolgáltak fel, és hát nincs az a bóti termék, ami ezt akár csak megközelítené. Nehéz egyet kiemelni, de tény, hogy a füstölt szalonnalekvár mindent vitt. Természetesen próbáltuk kiszedni az illetékesekből a receptet, de hiába is próbálnánk meg az elmondottak alapján reprodukálni – a közepes minőségű zsírosdeszka-ízvilágnál tovább nem jutnánk; ez az étel viszont más ligában játszik.

A drága jó szállodásoktól kaptunk Várfürdő-belépőt, úgyhogy azt hazudtuk magunknak, hogy majd ott nagyokat úszunk, így lelkifurdalás nélkül ülhettünk be a gyönyörűséges Százéves Cukrászdába. Főleg, hogy a brutális mennyiségű szállodai reggeli után itt már egy falatot sem bírtunk enni; a csokikrémmel töltött sütik helyett termálban töltött időre szavaztunk.

És most jöhetne zárszó gyanánt valami gagyi szlogen, hogy Gyulán lenni életérzés, de egyszerűbb, ha az igazat mondjuk (remélve, hogy főnökeink nem olvassák végig ezt az anyagot): francnak sem volt kedve hazajönni.

 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Újságíró inkognitóban a Corvinban

Utoljára egyetemista fejjel, a rendszerváltás előtt jártam Gyulán. Néhány éve azonban olyan intenzív médiajelenléttel ad hírt magáról az ország dél-keleti részén fekvő, történelmi múltra visszatekintő fürdőváros, hogy már egy ideje fontolgattam a visszatérést. Számos, nyugat-magyarországi régióban tett látogatásom, megannyi nagyhírű dunántúli fürdőváros és üdülőhely felkeresése után néhány hete úgy döntöttem, hogy elutazok Gyulára, ha úgy tetszik, inkognitóban tesztelem a várost és a turisztikai szolgáltatókat, melyek bemutatkozásai, ajánlatai szinte egymást érik a lapokban és internetes portálokon.

Az átlagos utazóhoz hasonlóan gondoltam, egyenlő esélyt adok a gyulai szállásoknak, s az interneten kezdek keresgélni. Mivel afféle bóklászós, felfedező, élményvadász turista vagyok, a gazdag kínálatból olyan hotelt igyekeztem választani, mely nem a legfőbb attrakciók, így a vár és a Gyulai Várfürdő közvetlen szomszédságában, hanem inkább a történelmi, már évtizedekkel ezelőtt is nyüzsgő belvárosban van. Végül a remek fekvés, a szolgáltatások gazdag kínálata, a szálláshelyről feltöltött fotók mutatta látvány és az igen kedvező ár-érték arány miatt választottam a nemrég alapos felújításon átesett Corvin Hotel Gyulát. Online is foglalhattam volna szállást, de kíváncsi voltam a személyzet segítőkészségére, így telefonon hívtam a hotelt. Alig néhány másodpercen belül kedves női hang érdeklődött készségesen igényeim felől, én pedig a lehetőségeket firtattam az utazásom időpontjában. Gyulán egymást érik a különféle kulturális, sport- és gasztronómiai rendezvények, így időben kell foglalni, hogy a minőségi szálláshelyek valamelyikében szobát kaphassunk. Nekem azonban szerencsém volt, éppen egy nyugodtabb hétvégét szemeltem ki magamnak, így igen gazdag szoba- és apartman-kínálatból választhattam, nagyon kedvező áron.

Ahogyan említettem, évtizedekkel ezelőtt már jártam Gyulán. Akkor a fővárosból emlékeim szerint az 5-ösön utaztam Kecskemétig, majd a 44-es főúton végig. A helyzet és a menetidő máig nem sokat változott – pusztán az 5-öst cseréltem le az első félórás szakaszon az M5-ösre –, a városba érve azonban egészen más kép fogadott, mint ami az emlékeimben élt Gyuláról. Igazi, európai kisvárosba érkeztem: a bevezető út mellett autókereskedések, kertészetek, hipermarketek sorakoznak, minden van itt, ami a főváros-környéki vagy éppen a nyugati országrészben is megtalálható egy hasonló méretű településen. A belváros felé autózva azonban rögtön olyan impulzusok érik az utazót, melyektől rögtön érzi, ez a város nem egy egyszerű kis huszon-harmincezres település. A kellemes mediterrán nyüzsgés, a rendezett közterek, a szökőkutak tucatjaival ékített belvárosi főtér jelzi: ez Gyula, a vizek és a turisták városa.

A Corvin Hotel Gyula rögtön a városközpontban, az említett belvárosi szökőkútrengetegtől egy-két perces gyalog- vagy autóútra található, központi, mégis viszonylag nyugodt környezetben. A szállodához érve az embernek az az érzése, hogy az egész utca a hotel része. Bár a kedves hangú hölgyre számítottam, a hotel recepcióján egy fiatalember fogadott, aki épp’ oly készséges volt, mint kolléganője korábban. Már itt, a bejelentkezés során éreztem, hogy jól döntöttem, mikor a Corvin Hotel Gyulára esett a választásom: várakozás közben szemügyre vettem a szálloda borshopjának gazdag, minőségi kínálatát, mely számomra már önmagában felért egy nyomós érvvel, ami miatt később vissza kell még térjek hozzájuk.

A hotel közös tereiben és a szobákban is (legalább is az enyémben biztosan) kellemes enteriőr fogadja a vendégeket. Tiszta, minőségi berendezésű környezet, egyedi, a város hangulatára minden elemében remekül rímelő beltér teremt tökéletes összhangot a szálloda falain kívül, a gyönyörű belváros utcáin szerzett benyomásokkal. A Corvin Hotel Gyula már csak ebből a szempontból is remek választás volt, hiszen a középkori téglavárig, a Gyulai Várfürdőig és annak legújabb attrakciójáig, a minden ízében európai minőségű családi szórakozást garantáló AquaPalotáig vezető, mintegy 10-15 perces séta útvonala a város legszebb közterein át viszi az élményeket gyűjtögető turistát.

A Corvin Hotel Gyula a gasztronómiában is felveszi a versenyt a négycsillagosokkal, és a wellness-szolgáltatásaival is igyekszik vendégei kedvében járni, meglehet, utóbbiban olyan erős „konkurense” van a városon belül, mint maga a Gyulai Várfürdő. Összességében remek hétvégét töltöttem Gyulán, és mind a város, mind pedig a szálláshely kiválasztása során jól döntöttem. Élményeimet (a várfürdőről, a nagyszerű cukrászdák és éttermek soráról, a mediterrán hangulatot árasztó, virágos közterek tucatjairól, a hatalmas kulturális kínálatról, a megannyi látnivalóról) még hosszan sorolhatnám, ám akkor nem pusztán egy egyszerű kis élménybeszámolót, hanem egy komplett útikönyvet is megtöltenének soraim. Zárásként csak annyit: Gyula az a hely, mely úgy ejti rabul az embert, hogy közben olyan pihentető szabadság érzete tölti el, amit nagyon kevés helyen tapasztalhat meg az országban.

Ha tetszik a tartalom, oszd meg másokkal

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

 Káma-Szútra ajándékutalvány

Ajándékozz pihenést családodnak, barátodnak,  dolgozódnak

 

Feliratkozás hírlevélre

 
24 h recepciós szolgálat A nap 24 órájában tud szállást foglalni.
 
Gyermekbarát szálloda Szobáink kialakításánál nagy gondot fordítottunk arra, hogy gyermekes családok kényelemmel pihenjenek szállodánkban.
 
Olcsó árak Igyekszünk mindenkinek megfelelni árainkkal.

Kapcsolat információk

Corvin Hotel Gyula ***
&
Wellness Apartmanok

5700 Gyula, Jókai u- 9 - 11
Tel. (+36) 66 362 218
Fax (+36) 66 362 158
Email: info@corvin-hotel.hu

Oldaltérkép

Gyulai Wellness Apartman

Gyulai Meseház apartman Gyulán

Szállás Gyulán

 

Új Széchenyi Terv

Magyarország Megújul

www.corvin-hotel.hu

 

Közkedvelt ajánlataink

Gyulai Várfürdő csomag 34.900 Ft/ 2 fő/2 éj, harmadik éjszaka 10.000 Ft 34.900 Ft/2 felnőtt/2 éj svédasztalos reggelivel és vacsorával,harmadik éjszaka:...
Családbarát ajánlat kisgyermekeseknek 34.900 Ft/2éj/2 felnőtt+2 tíz éven aluli gyermek Család és bababarát szállodánk nagy figyelmet szentel rá, hogy az együtt eltöltött...